Zupa grzybowa z EKOwarzywkiem :) Zdrowa grzybowa na święta!!

Produkty: 
EKOwarzywko
Pieczarki 500g (lub inne grzyby)
cebula
4 ziemniaki
kawałek korzenia pietruszki
4 szklanki wody
olej rzepakowy ok. 2 łyżek
jogurt naturalny 150g
sól, pieprz do smaku.

Przepis:
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i wrzucić do garnuszka. Obrać i umyć ziemniaki i pietruszkę, pokroić w kostkę i dołożyć do pieczarek. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do garnka. Wlać trochę oleju i wszystko razem poddusić przez ok. 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie 2 łyżki EKOwarzywka wrzucić do szklanki i gorącą wodą. Wlać do zupy. Pozostałą część gorącej wody wymieszać z jogurtem aby się zahartował i zabielić nim zupę.

Gotować na małym ogniu przez 30-40 minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nie wiem, czy jest dobra – nie zdążyłam spróbować, ale mój tata zjadł cały garnek, więc chyba nie była najgorsza :)….

 

Barbara Klawe

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *