Tradycyjne naleśniki z musem z gumijagód
Zastanawiecie się pewnie dlaczego taki przepis pojawia się na blogu dietetyka 😎
Otóż po pierwsze są to najlepsze naleśniki na Świecie , a po drugie jest to jeden z przepisów, które wprowadzam na etapie stabilizacji 🙂
Składniki dla 2 osób:
Mleko 1.5% tłuszczu – 2 szklanki
Mąka typ 500 – 3 szklanki
1 jajko
Szczypta soli
Olej rzepakowy – 3 łyżwirowa do usmażenia
Mus z gumijagód czyli u mnie z borówek 🙂
0.5kg borówek
1 banan
1 serek homogenizowany poznański 200g
Przygotowanie:
Mąkę przesiać do miski, wbić jajko i dodać mleko. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Ciasto nabierać nabierką, rozlewać na patelni równomiernie i smażyć z jednej strony, aż wierzch nie będzie płynny, wówczas przerzucić na drugą stronę. Smażyć aż do wykorzystania całego ciasta.
Mus:
Borówki umyć, włożyć do garnka. Dodać pokrojonego banana i podgrzać. Po ok. 5 minutach wszystko zblendować. Dodać zaparkowany jogurt i wymieszać.
Smacznego!!! 😍
Jeśli zależy Ci na spersonalizowanej diecie,
Zadzwoń lub napisz!
jedzzrozumem@gmail.com
697-364-443
Aby dowiedzieć się więcej wejdź na stronę 👇