Tradycyjne nale艣niki z musem z gumijag贸d

Zastanawiecie si臋 pewnie dlaczego taki przepis pojawia si臋 na blogu dietetyka 馃槑

Ot贸偶 po pierwsze s膮 to najlepsze nale艣niki na 艢wiecie , a po drugie jest to jeden z przepis贸w, kt贸re wprowadzam na etapie stabilizacji 馃檪
Sk艂adniki dla 2 os贸b:
Mleko 1.5% t艂uszczu – 2 szklanki
M膮ka typ 500 – 3 szklanki
1 jajko
Szczypta soli
Olej rzepakowy – 3 艂y偶wirowa do usma偶enia
Mus z gumijag贸d czyli u mnie z bor贸wek 馃檪
0.5kg bor贸wek
1 banan
1 serek homogenizowany pozna艅ski 200g
Przygotowanie:
M膮k臋 przesia膰 do miski, wbi膰 jajko i doda膰 mleko. Wymiesza膰 do uzyskania g艂adkiej masy. Ciasto nabiera膰 nabierk膮, rozlewa膰 na patelni r贸wnomiernie i sma偶y膰 z jednej strony, a偶 wierzch nie b臋dzie p艂ynny, w贸wczas przerzuci膰 na drug膮 stron臋. Sma偶y膰 a偶 do wykorzystania ca艂ego ciasta.
Mus:
Bor贸wki umy膰, w艂o偶y膰 do garnka. Doda膰 pokrojonego banana i 聽podgrza膰. Po ok. 5 minutach wszystko zblendowa膰. Doda膰 zaparkowany jogurt i wymiesza膰.
Smacznego!!! 馃槏
Je艣li zale偶y Ci na spersonalizowanej diecie,
Zadzwo艅 lub napisz!
jedzzrozumem@gmail.com
697-364-443
Aby dowiedzie膰 si臋 wi臋cej wejd藕 na stron臋 馃憞
Barbara Klawe

Zostaw komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *