Spaghetti bolognese z indykiem

Banalny przepis na szybkie spaghetti 🙂 Smaczne i proste!
Lista zakupów:
  • Mielona pierś z indyka 100g
  • koncentrat pomidorowy łyżeczka-dwie
  • łyżka mąki
  • łyżka oleju rzepakowego
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • Makaron razowy
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente wg. przepisu na opakowaniu. W rondelku rozgrzać olej, wsypać mąkę i szybko wymieszać. Dodać koncentrat i wodę (ok. pół szklanki). Energicznie wymieszać trzepaczką, aby nie porobiły się grudki aż zgęstnieje (w razie potrzeby dodać jeszcze wody).  Cebulkę pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do sosu. Osobno usmażyć mięso, które należy doprawić (u mnie papryka wędzona ok. szczypty, czosnek granulowany, papryka ostra). Sos dusić na małym ogniu aż dodana cebulka zmięknie. Następnie sos dodać do mięsa i jeszcze chwilę wspólnie poddusić. Doprawić do smaku.
Jeśli jesteś zainteresowany/a smaczną, zdrową dietą, zapoznaj się z naszą ofertą i umów się na wizytę 🙂 Zapraszam! KLIK!
Smacznego 🙂
Dietetyk
Barbara Klawe
Barbara Klawe

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *