Rewelacyjna meksykańska zupa z polskim akcentem
Obiad idealny dla miłośników pożywnych obiadów, zup, Meksyku i wyrazistych smaków 🙂 Jeśli jesteś jedną z tych osób, koniecznie ją wypróbuj!
Składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- cebula
- papryka
- olej rzepakowy, łyżka
- pół woreczka ryżu brązowego
- 4 ziemniaki
- 2 marchewki
- 5 ogórków kiszonych
- koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, ostra, kminek rzymski, curry
Przygotowanie:
Ziemniaki, cebulę i marchew obrać i pokroić w drobną kostkę włożyć do garnka, i podsmażyć na oleju aż cebula się zezłoci. Paprykę wydrążyć, dodać do reszty i wspólnie podsmażyć. Następnie zalać ok litrem wody.Fasolę odcedzić, dodać do zupy. Gotować 20 minut. Wsypać ryż, dodać koncentrat pomidorowy i pokrojone w kostki ogórki kiszone. Doprawić do smaku.
Smacznego!
Dietetyk
Barbara Klawe
Jeśli ten przepis Ci się podobał i jesteś zainteresowany indywidualnym jadłospisem, to zapraszam do kontaktu przez formularz, który znajdziesz na stronie www.jedzzrozumem.pl