Rewelacyjna meksykańska zupa z polskim akcentem

Obiad idealny dla miłośników pożywnych obiadów, zup, Meksyku i wyrazistych smaków 🙂 Jeśli jesteś jedną z tych osób, koniecznie ją wypróbuj!

Składniki: 

  • puszka czerwonej fasoli 
  • cebula
  • papryka
  • olej rzepakowy, łyżka
  • pół woreczka ryżu brązowego
  • 4 ziemniaki 
  • 2 marchewki 
  • 5 ogórków kiszonych 
  • koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, ostra, kminek rzymski, curry

Przygotowanie: 
Ziemniaki, cebulę i marchew obrać i pokroić w drobną kostkę włożyć do garnka, i podsmażyć na oleju aż cebula się zezłoci. Paprykę wydrążyć, dodać do reszty i wspólnie podsmażyć. Następnie zalać ok litrem wody.Fasolę odcedzić, dodać do zupy. Gotować 20 minut. Wsypać ryż, dodać koncentrat pomidorowy i pokrojone w kostki ogórki kiszone. Doprawić do smaku.

Smacznego!

Dietetyk
Barbara Klawe

Jeśli ten przepis Ci się podobał i jesteś zainteresowany indywidualnym jadłospisem, to zapraszam do kontaktu przez formularz, który znajdziesz na stronie www.jedzzrozumem.pl

Barbara Klawe

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *