Przepyszne brownie z czerwonej fasoli i daktyli dla miłośników czekolady

Jeśli chcecie przygotować zdrową słodycz, to koniecznie wypróbujcie ten przepis! Ciasto wychodzi idealne – nikt nie wyczuje że jest na bazie fasoli <3

Składniki:
  • puszka czerwonej fasoli
  • daktyle 7 sztuk
  • 2 banany
  • 4 łyżki naturalnego kakao
  • 4 jajka
  • 4-5 łyżek miodu
  • 2-3 czubate łyżeczki proszku do pieczenia

 

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Fasolę odcedzić i kilka razy przepłukać. Daktyle sparzyć wrzątkiem. Fasolę przełożyć do miseczki, dodać odsączone daktyle, pokrojone banany, kakao, miód i proszek do pieczenia. Wbić 4 jajka i zblendować na gładką masę. Formę do pieczenia wysmarować kapką oleju i przelać masę do foremki. Piec w piekarniku przez godzinę. W ramach polewy można rozpuścić gorzką czekoladę i polać brownie z zewnątrz.

Jeśli jesteś zainteresowana zdrową i dobrze zbilansowaną dietą, wejdź na stronę www.jedzzrozumem.pl

Smacznego!

Dietetyk
Barbara Klawe

Barbara Klawe

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *