Przepyszne brownie z czerwonej fasoli i daktyli dla miłośników czekolady
Jeśli chcecie przygotować zdrową słodycz, to koniecznie wypróbujcie ten przepis! Ciasto wychodzi idealne – nikt nie wyczuje że jest na bazie fasoli <3
Składniki:
- puszka czerwonej fasoli
- daktyle 7 sztuk
- 2 banany
- 4 łyżki naturalnego kakao
- 4 jajka
- 4-5 łyżek miodu
- 2-3 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Fasolę odcedzić i kilka razy przepłukać. Daktyle sparzyć wrzątkiem. Fasolę przełożyć do miseczki, dodać odsączone daktyle, pokrojone banany, kakao, miód i proszek do pieczenia. Wbić 4 jajka i zblendować na gładką masę. Formę do pieczenia wysmarować kapką oleju i przelać masę do foremki. Piec w piekarniku przez godzinę. W ramach polewy można rozpuścić gorzką czekoladę i polać brownie z zewnątrz.
Jeśli jesteś zainteresowana zdrową i dobrze zbilansowaną dietą, wejdź na stronę www.jedzzrozumem.pl
Smacznego!
Dietetyk
Barbara Klawe