Polędwica z dorsza w sosie kokosowo-porowym

To już piątek, a Ty nie wiesz jak przygotować rybę, by danie było ciekawe i nietuzinkowe? Spróbuj koniecznie tego przepisu!

Składniki: 

  • 1 mały por
  • mleko kokosowe light
  • makaron ryżowy ok. 50g
  • polędwica z dorsza 100g
  • przyprawy: curry, sól, pieprz, papryka słodka
  • olej rzepakowy, łyżka

Przygotowanie:

Makaron przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Rybę pokroić w kostkę i doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojony w krążki mały por i podsmażyć go chwilę. Następnie zdjąć go z patelni ( chodzi o to by się nie zrobił za bardzo miękki i nie rozwarstwił) i podsmażyć rybę. Następnie zalać ją mleczkiem kokosowym, doprawić curry i papryką. Dodać por. Podawać z makaronem ryżowym.

Jeśli potrzebujesz indywidualnej diety, zapraszam do kontaktu.

Smacznego!

Dietetyk

mgr Barbara Klawe

 

Barbara Klawe

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *