Polędwica z dorsza w sosie kokosowo-porowym
To już piątek, a Ty nie wiesz jak przygotować rybę, by danie było ciekawe i nietuzinkowe? Spróbuj koniecznie tego przepisu!
Składniki:
- 1 mały por
- mleko kokosowe light
- makaron ryżowy ok. 50g
- polędwica z dorsza 100g
- przyprawy: curry, sól, pieprz, papryka słodka
- olej rzepakowy, łyżka
Przygotowanie:
Makaron przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Rybę pokroić w kostkę i doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojony w krążki mały por i podsmażyć go chwilę. Następnie zdjąć go z patelni ( chodzi o to by się nie zrobił za bardzo miękki i nie rozwarstwił) i podsmażyć rybę. Następnie zalać ją mleczkiem kokosowym, doprawić curry i papryką. Dodać por. Podawać z makaronem ryżowym.
Jeśli potrzebujesz indywidualnej diety, zapraszam do kontaktu.
Smacznego!
Dietetyk
mgr Barbara Klawe