Polędwica z dorsza w sosie kokosowo-porowym

To już piątek, a Ty nie wiesz jak przygotować rybę, by danie było ciekawe i nietuzinkowe? Spróbuj koniecznie tego przepisu!

Składniki: 

  • 1 mały por
  • mleko kokosowe light
  • makaron ryżowy ok. 50g
  • polędwica z dorsza 100g
  • przyprawy: curry, sól, pieprz, papryka słodka
  • olej rzepakowy, łyżka

Przygotowanie:

Makaron przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Rybę pokroić w kostkę i doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojony w krążki mały por i podsmażyć go chwilę. Następnie zdjąć go z patelni ( chodzi o to by się nie zrobił za bardzo miękki i nie rozwarstwił) i podsmażyć rybę. Następnie zalać ją mleczkiem kokosowym, doprawić curry i papryką. Dodać por. Podawać z makaronem ryżowym.

Jeśli potrzebujesz indywidualnej diety, zapraszam do kontaktu.

Smacznego!

Dietetyk

mgr Barbara Klawe

 

Barbara Klawe

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *