Pizza z patelni

Hej! Jako że większość ludzi których znam przepada za pizzą, postanowiłam wrzucić jej lekki odpowiednik 🙂 Jest to pizza z patelni, bardzo fajna, sycąca i zdrowa alternatywa na kolację. Robi się ją szybko i łatwo no i nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie.
Składniki na porcję dla 2 osób:

6 łyżek płatków owsianych 
4 łyżki dowolnych otrębów
150 g jogurtu naturalnego(opakowanie)
2 jajka
szczypta proszku do pieczenia i sody
sól morska
mielony czosnek
olej
Sos pomidorowy: łyżka ketchupu, łyżka przecieru pomidorowego, pieprz, zioła prowansalskie
Farsz:
6 plastrów szynki
6 plasterków żółtego sera obniżonej zawartości tłuszczu
pomidorki koktajlowe
rzeżucha
Przepis: Płatki, otręby, proszek do pieczenia, sód, sól i czosnek wrzucić do blendera i zmielić. Dodać jogurt i jajka i ponownie zmiksować. Patelnię rozgrzać, pokropić olejem i rozsmarować równomiernie zblendowaną masę. Przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu. Kiedy spód się zarumieni przerzucić ciasto na drugą stronę. Nałożyć sos i pozostałe składniki i ponownie przykryć pokrywką. Pizza będzie gotowa gdy ser się roztopi.
A oto efekt końcowy 🙂 


Kaloryczność na 1 osobę to ok. 316 kcal 😉 Smacznego!! 🙂

Barbara Klawe

2 komentarze “Pizza z patelni

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *