Kofty wołowe
Please check your feed, the data was entered incorrectly.Kofty to mielone mięso, wyraziście przyprawione, nadziewane na długie patyczki grillowe. Mięso może faktycznie być przygotowane latem na grillu lub w piekarniku. Fajna propozycja na obiad lub imprezę – łatwo je zrobić. Do tego kilka sosów, np. czoskowy, bazyliowy i wszyscy będą się zajadać :).
Składniki (na 6 patyczków):
- 500g mielonego z wołowiny
- 1/2 cebuli czerwonej
- 1 ząbek czosnku
- papryka słodka (łyżeczka), ostra (pół łyżeczki), wędzona (łyżeczka)
- czosnek granulowany (łyżeczka)
- kminek rzymski (łyżeczka)
Przygotowanie:
Do miski włożyć mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną w kostkę cebulkę i przyprawy. Mięso wyrobić ręcznie tak by przyprawy dokładnie się wymieszały. Formować długie kiełbaski i nadziewać na patyczki. Mięso układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Jeśli potrzebujesz indywidualnej diety, napisz! Kontakt