Kofty wołowe

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More
Kofty to mielone mięso, wyraziście przyprawione, nadziewane na długie patyczki grillowe. Mięso może faktycznie być przygotowane latem na grillu lub w piekarniku. Fajna propozycja na obiad lub imprezę – łatwo je zrobić. Do tego kilka sosów, np. czoskowy, bazyliowy i wszyscy będą się zajadać :).

Składniki (na 6 patyczków):

  • 500g mielonego z wołowiny
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • 1 ząbek czosnku
  • papryka słodka (łyżeczka), ostra (pół łyżeczki), wędzona (łyżeczka)
  • czosnek granulowany (łyżeczka)
  • kminek rzymski (łyżeczka)

Przygotowanie:

Do miski włożyć mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną w kostkę cebulkę i przyprawy. Mięso wyrobić ręcznie tak by przyprawy dokładnie się wymieszały. Formować długie kiełbaski i nadziewać na patyczki. Mięso układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Jeśli potrzebujesz indywidualnej diety, napisz! Kontakt

Barbara Klawe

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *