Jajka po wiedeńsku

Kolejny atrakcyjny sposób na podanie jajka na miękko, to jajko po wiedeńsku 😉

Potrzebujesz: 

  • garnek
  • szklankę
  • jajko
  • sól, pieprz
  • zioła/ szczypiorek/ rzeżucha
 Przygotowanie:

Jajko umyć i delikatnie wbić do szklanki tak aby żółtko się nie rozlało. Wstawić szklankę do garnka z gorąca wodą ustawionego na ogniu. Gotować aż białko się zetnie (żółtko powinno pozostać płynne). Lekko posilić i popieprzyć. Posypać posiekanymi ziołami, rzeżuchą.

Smacznego!

Dietetyk

Barbara Klawe

Jeśli potrzebujesz indywidualnej diety, zgłoś się przez zakładkę KONTAKT.

Barbara Klawe

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *