Jajecznica z zielonymi warzywami

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – zacznij go z jajecznicą z zielonych warzyw. To propozycja pysznego, sycącego śniadania, które do oprócz tego że smaczne, jest również zdrowe.

Składniki dla 2 osób:

  • 4 jajka
  • 1 mała cukinia
  • 1 papryka zielona
  • 1/2 cebuli
  • olej rzepakowy 2 łyżki
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie

Przygotowanie: 

Najpierw należy przygotować warzywa. Cukinię obrać i pokroić w centymetrową kostkę. Cebulkę i paprykę również pokroić ale nieco drobniej. Zacząć od podsmażenia na oleju warzyw. Gdy warzywa będą miękkie wbić jajka i wymieszać wszystko z warzywami. Jajecznicę doprawić ziołami, solą i pieprzem. Mieszać aż jajka się zetną.

 

Smacznego! Jeśli chcesz indywidualną, smaczną dietę, skontaktuj się z nami: Kontakt

 

 

 

 

 

 

Barbara Klawe

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *