Jajecznica z zielonymi warzywami
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – zacznij go z jajecznicą z zielonych warzyw. To propozycja pysznego, sycącego śniadania, które do oprócz tego że smaczne, jest również zdrowe.
Składniki dla 2 osób:
- 4 jajka
- 1 mała cukinia
- 1 papryka zielona
- 1/2 cebuli
- olej rzepakowy 2 łyżki
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Najpierw należy przygotować warzywa. Cukinię obrać i pokroić w centymetrową kostkę. Cebulkę i paprykę również pokroić ale nieco drobniej. Zacząć od podsmażenia na oleju warzyw. Gdy warzywa będą miękkie wbić jajka i wymieszać wszystko z warzywami. Jajecznicę doprawić ziołami, solą i pieprzem. Mieszać aż jajka się zetną.
Smacznego! Jeśli chcesz indywidualną, smaczną dietę, skontaktuj się z nami: Kontakt