Burger wołowy w razowej bułce
A cóż to za pyszności! Po takim burgerze, Wasz mężczyzna już nigdy nie powie, że chce jechać do Mc Donald’sa!
- 100% wołowiny
- bułka graham
- plaster żółtego sera gouda
- sałata
- pomidor
- cebula
- kiszony ogórek
- łyżka oliwy
- odrobina świeżej mięty, bazylii, sól, pieprz
- Ketchup pikantny Międzychód
- Musztarda piekielna
Przygotowanie takiego burgera to pestka i każdy sobie z tym poradzi.
PRZEPIS:
Posiekać zioła i dodać do mięsa mielonego. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Najlepiej w trakcie przygotowywania kotletów nagrzać już piekarnik żeby skrócić czas przygotowywania. Uformować kotlety i wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Obsmażyć z obu stron. Przygotować resztę składników: pomidora, cebulę, ogórka pokroić.Gdy mięso będzie gotowe rozkroić bułkę i nałożyć mięso, warzywa i żółty ser i zapiec w piekarniku. (ok 7 min). Po wyjęciu burgera dodać jeszcze sałatę i sosy, ponieważ lepiej smakują na świeżo.