Burger wołowy w razowej bułce

A cóż to za pyszności! Po takim burgerze, Wasz mężczyzna już nigdy nie powie, że chce jechać do Mc Donald’sa!

  • 100% wołowiny
  • bułka graham
  • plaster żółtego sera gouda
  • sałata
  • pomidor
  • cebula
  • kiszony ogórek
  • łyżka oliwy
  • odrobina świeżej mięty, bazylii, sól, pieprz
  • Ketchup pikantny Międzychód
  • Musztarda piekielna

 

Przygotowanie takiego burgera to pestka i każdy sobie z tym poradzi.
PRZEPIS:
Posiekać zioła i dodać do mięsa mielonego. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Najlepiej w trakcie przygotowywania kotletów nagrzać już piekarnik żeby skrócić czas przygotowywania. Uformować kotlety i wrzucić na rozgrzany na patelni olej. Obsmażyć z obu stron. Przygotować resztę składników: pomidora, cebulę, ogórka pokroić.Gdy mięso będzie gotowe rozkroić bułkę i nałożyć mięso, warzywa i żółty ser i zapiec w piekarniku. (ok 7 min). Po wyjęciu burgera dodać jeszcze sałatę i sosy, ponieważ lepiej smakują na świeżo.

 

Barbara Klawe

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *