Rewelacyjna meksykańska zupa z polskim akcentem

Obiad idealny dla miłośników pożywnych obiadów, zup, Meksyku i wyrazistych smaków 🙂 Jeśli jesteś jedną z tych osób, koniecznie ją wypróbuj!

Składniki: 

  • puszka czerwonej fasoli 
  • cebula
  • papryka
  • olej rzepakowy, łyżka
  • pół woreczka ryżu brązowego
  • 4 ziemniaki 
  • 2 marchewki 
  • 5 ogórków kiszonych 
  • koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, ostra, kminek rzymski, curry

Przygotowanie: 
Ziemniaki, cebulę i marchew obrać i pokroić w drobną kostkę włożyć do garnka, i podsmażyć na oleju aż cebula się zezłoci. Paprykę wydrążyć, dodać do reszty i wspólnie podsmażyć. Następnie zalać ok litrem wody.Fasolę odcedzić, dodać do zupy. Gotować 20 minut. Wsypać ryż, dodać koncentrat pomidorowy i pokrojone w kostki ogórki kiszone. Doprawić do smaku.

Smacznego!

Dietetyk
Barbara Klawe

Jeśli ten przepis Ci się podobał i jesteś zainteresowany indywidualnym jadłospisem, to zapraszam do kontaktu przez formularz, który znajdziesz na stronie www.jedzzrozumem.pl

Barbara Klawe

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *