Krem z dyni z curry i grzankami

Przedstawiam drugi przepis na krem z dyni, tym razem w wersji z grzankami i curry. Jako, że cały czas mamy sezon na to warzywo, zachęcam do przygotowywania potraw, do których jest bazą. Przygotowanie kremu z curry jest banalnie proste i zajmuje niewiele czasu.
Produkty:
  • 4 szklanki miąższu z dyni
  • 1,2-1,5 l bulionu
  • 1 cebula
  • łyżka oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka curry
  • sól, pieprz
  • grzanki

Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju do złocistego koloru. Dodać pokrojoną dynię i bulion, dusić pod przykryciem, aż zmięknie. Wszystko zmiksować blenderem, dodać przyprawy i voile!

Barbara Klawe

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *