Kakaowa granola z daktylami

 

Kakaowa granola z daktylami – jest to idealna alternatywa dla wszelkiego rodzaju kupnych musli, cranachów, które ze względu na swój skład wołają o pomstę do nieba.
Przygotowanie granoli, nie wymaga dużo czasu, a co najważniejsze – można ją zrobić  na zapas, a później z dnia na dzień delektować się jej smakiem z dodatkiem jogurtu naturalnego, mleka, owoców.  Jeśli ktoś nie lubi codziennego szykowania śniadań, albo po prostu nie ma na to czasu, to jest to idealne rozwiązanie. Taki słoik wystarczy na długo! Przechowywać można je do miesiąca, po tym okresie nie biorę odpowiedzialności za zdatność do spożycia J
Składniki na wieeeeele śniadań J
®    Płatki owsiane – 1,5 szklanki
®    Błonnik – szklanka
®    Zarodki pszenne- łyżeczka
®    Daktyle – ½ szklanki
®    Kakao – łyżka
®    Masło – łyżka
®    Miód – łyżka
Przepis: Miód z masłem rozpuścić na patelni i wymieszać. Do miski wsypać pozostałe składniki (daktyle najlepiej żeby były posiekane). Do płatków dodać miód z masłem i wymieszać. Piekarnik nastawić na 180 stopni. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem kuchennym, na który należy wysypać granolę. Wstawić na ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając. Następnie przełożyć do słoika który należy szczelnie zamknąć gdy wystygnie.
Smacznego

 

Barbara Klawe

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *